Прогрес

Встановлено рекорд швидкості інтернету в 44,2 Тбіт/с

За такої швидкості за секунду можна передати вміст 50 дисків Blu-ray Ultra HD об’ємом 100 Гб.

Учені з Австралії, Китаю та Канади створили чіп, який «розігнав» інтернет до рекордних 44,2 Тбіт/с. Про це повідомляє науковий журнал Nature Communications.

Такого результату розробники змогли домогтися завдяки новому оптичному чіпу. Його розмір склав 5 на 9 міліметрів. З його допомогою всередині оптоволоконного кабелю мікролазери створюють мікрогребні прід час взаємодії з солітонними кристалами.

Швидкість в 44,2 Тбіт/с дозволяє за одну секунду передати вміст 50 Blu-ray Ultra HD дисків об’ємом 100 Гб. При цьому середня швидкість проводового інтернету у світі на момент грудня 2019 року становила 70 Мбіт/с.

Вчені провели дослідження нового чіпа, проклавши 76,6 кілометрів оптоволоконного кабелю між будинками університетів Монаша, Суінберна і Мельбурна в Австралію.

Творці технології відзначають, що вона зможе поліпшити роботу центрів обробки даних і користувачів домашнього інтернету.

Раніше повідомлялося, що була створена камера, здатна зняти світлові хвилі. Також писалося про те, що ШІ навчили плакати і «передавати емоції».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net