Здоров’я

Які продукти корисно їсти на порожній шлунок з самого ранку

Вживання тих чи інших продуктів може приносити як користь, так і шкоду організму — це аксіома. Проте, все залежатиме від того в який час вживати продукти. Наприклад, не рекомендовано на голодний шлунок вживати на сніданок випічку, банан і чашку кави. Тоді вже краще вівсянку, або яєчню з беконом, інформує Ukr.Media.

Список продуктів, якими можна поснідати, пропонують дієтологи.

Вівсянка

Вівсянка — ідеальний продукт для вживання на голодний шлунок. У ній багато потрібних для організму вітамінів, мінералів і органічних кислот. Ці речовини зміцнюють імунітет і підвищують захисні сили організму. Пам’ятайте, що вівсянка — це джерело корисних протеїнів: вони відновлюють тканини та клітини. Та й взагалі, в будь-якій крупі містяться антиоксиданти, які мають протиракову дію. Вівсяну кашу чудово зроблять смачною фрукти, ягоди, кориця і мускатний горіх, горіхи, шоколад.

Сухофрукти

Сучасні технології харчової промисловості зберігають у сушених фруктах максимум корисних речовин, які за своїм складом не поступаються свіжим фруктам. Жменя сухофруктів протягом робочого дня стане відмінним перекусом — корисним і приємним. Сухофрукти відновлять сили та зарядять організм бадьорістю на весь день.

Смузі

Універсальний напій, який можна пити з ранку без найменших сумнівів — це смузі. Його готують з фруктів, ягід і овочів, і додають в напій трохи висівок, очищеного насіння соняшника, горіхи, шоколад, зелень, спеції та прянощі. Основним інгредієнтом виступає молоко і молочні продукти: кефір, йогурт, ряжанка. Смузі можна вживати на голодний шлунок хоч щодня, від цього організму буде тільки більше користі.

Хліб

На голодний шлунок корисний також хліб, але не всякий. Не рекомендовано вживати білий хліб, бо він випікається на дріжджах і дратує кишківник. Найбільш корисний хліб бездріжджовий і приготований з цілозернового борошна. Цілозернове борошно запускає травну систему та нормалізує її роботу.

Домашні мюслі

Ви звикли купувати мюслі в магазині. Але їх можна приготувати й в домашніх умовах. Домашні мюслі ще називають гранолою, їх можна приготувати заздалегідь і зберігати в герметичному контейнері. Основу граноли становлять вівсяні пластівці та інші крупи з додаванням горіхів, сухофруктів, цукатів, висівок — в них багато корисних вітамінів і мінералів.

Гречка

Ще один продукт, який просто необхідно вживати на голодний шлунок — це гречка. У ній містяться амінокислоти, білок, залізо, кальцій, йод, цинк, вітаміни. Гречка володіє дивовижною якістю: вона легко засвоюється організмом і заряджає бадьорістю та енергією на весь день. Цей продукт нормалізує тиск, заспокійливо діє на нервову систему і сприятливо впливає на роботу травної системи.

Цю крупу дуже просто приготувати при мінімальних витратах часу. Її потрібно варити на середньому вогні протягом 15 хвилин, а там додайте до неї хоч котлету, хоч тушковане м’ясо, або варену ковбасу.

Горіхи

Горіхи — продукт з високою поживною цінністю, а значить — однієї невеликої жмені ядер горіха вистачить, щоб вгамувати почуття голоду на весь день, отримати гарний настрій і зарядити організм бадьорістю.

У горіхах достатній вміст білків, корисних жирних кислот, жирів і вуглеводів, що сприятливо впливають на роботу мозку і серцево-судинну систему.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net