Здоров’я

Які вітаміни потрібно їсти постійно, тому що їх завжди не вистачає організму

Яких вітамінів не вистачає нашому організму.

Щоб організм повноцінно і злагоджено працював, необхідно щодня постачати його необхідними мінералами і вітамінами. Більше 10 елементів часто не надходять в організм людини, інформує Ukr.Media.

Калій

При нестачі калію в організмі можуть статися збої в роботі нирок і серця. Крім того, можуть з’явитися проблеми з м’язами. Щоб заповнити дефіцит калію в організмі, необхідно додати в раціон помідори, броколі, сухофрукти, цитрусові, банани і картоплю. Приймати добавки калію не рекомендується тим, хто п’є препарати для підтримання нирок і серця.

Жирні кислоти

Поліненасичені жирні кислоти необхідні організму, щоб відстрочити процес старіння і зберегти молодість. Заповнити їх дефіцит можна за допомогою: риби, горіхів, яєць, рослинної олії і морепродуктів.

Вітамін С

Аскорбінова кислота сприяє підвищенню імунітету, а так само покращує роботу серця. У день необхідно з’їдати до 90 мг вітаміну С, який міститься в: апельсинах, полуниці, шипшині, брюссельській капусті і перці. Найголовніше, щоб продукти не піддавалися термічній обробці, тому що велика частина вітамінів буде руйнуватися.

Вітамін D

Цей вітамін організм виробляє під впливом сонячних променів. Коли немає сонечка, то його дефіцит можна заповнити продуктами, такими як: тунець, курячі яйця і лосось.

Залізо

Недолік заліза може з’явитися у тих, хто не їсть м’ясо, тому вони можуть налягати на родзинки, крупи, бобові і хліб. Важливо пам’ятати, що виробленню і засвоєнню гемоглобіну із заліза сприяє саме вітамін С.

Кальцій

У добу дорослій людині необхідно вживати 1000 мг кальцію, який міститься не лише в кисломолочних продуктах, але ще в насінні, молочному шоколаді і мигдалі.

Пробіотики

Забезпечити повноцінну роботу шлунково-кишкового тракту без пробіотиків неможливо. Щоб не було їх дефіциту, потрібно їсти побільше йогуртів, квашених огірків і капусти.

Холін

Холін відповідає за роботу печінки, доставляє жирні кислоти в усі клітини органів. Щоб заповнити його недолік, потрібно їсти курячі яйця, яловичину і лосось.

Вітамін Е

Щоб підтримувати імунну систему, необхідно з’їдати 15 мг вітаміну Е, який допомагає впоратися з хронічними захворюваннями. На вітамін Е багаті насіння, горіхи, кукурудзяна і соняшникова олія.

Клітковина

Клітковина служить серйозним стимулятором для кишечника. Її дефіцит може привести до появи проблем серцево-судинної системи. У день слід вживати до 25 грамів клітковини, яка є в крупах, овочах і фруктах.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net