Світ

Японців попросили перестати спати на дорогах

Поліція японської префектури Окінава звернулася до японців з проханням не вкладатися спати в стані алкогольного сп’яніння під колеса автомобілів. Про це пише The Mainichi.

За словами начальника префектури Окінави Тадатакі Міядзава, підпилі люди влаштовують сієсту то на узбіччі, то прямо посеред дороги. Але така легковажність може привести до плачевних результатів: торік водії збили 16 осіб, троє з яких померли від травм. Деяким щастить більше: одні прокидаються самі, а інших забирають копи.

«Можливо, таке часте явище — чистий збіг обставин: спеки і алкоголю. Адже Окінава — найпівденніший і найтепліший з японських островів, де навіть взимку температура повітря не опускається нижче дев’яти градусів тепла», — говорить Міядзава.

До того ж в Японії сильна традиція, коли місцеві працівники, втомлені в офісах, випивають дорогою додому. Розморені алкоголем, вони часто падають з ніг.

«Ми бачили навіть кількох дівчат, які почали роздягатися на дорозі, прийнявши її за улюблене ліжко», — повідомив начальник префектури.

Поки, крім попередження, поліція придумала тільки один спосіб боротьби з асфальтним сонями: штраф в розмірі 50 тисяч ієн (майже 13 тисяч гривень).

Раніше мешканка Японії знайшла людський скелет в кімнаті зниклого п’ять років тому брата.

Також чоловік після курсу антибіотиків почав відчувати себе п’яним, хоча спиртне не вживав. Виявилося, що його організм став самостійно виробляти алкоголь.

Нагадаємо, що смартфони навчили визначати сп’яніння господаря за ходою.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net