Freestyle

З’явився план відновлення пасажирських перевезень

Мінінфраструктури запропонує МОЗ план запуску транспорту в три етапи. Дати етапів погоджують.

Мінінфраструктури представило план відновлення пасажирського сполучення, згідно з яким перевезення будуть запускати в три етапи. План опублікував глава відомства Владислав Криклій в телеграм.

«Транспорт буде виходити з карантину поетапно. До кінця тижня повинні погодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатися до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу», — написав він.

Так, на першому етапі планується запуск міського транспорту (крім маршруток) і приміського (в межах одного району), а також запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск в роботу залізниці: курсування до 50% електричок в години пік, запуск 42 пар поїздів далекого сполучення категорії Інтерсіті і Нічний експрес.

На другому етапі планується дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть у світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

На третьому етапі пропонується відкрити міжнародне авіа- і залізничне сполучення, а також і сезонні поїзди.

«Працюємо з авіаперевізниками та Міністерством закордонних справ, щоб визначити країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними», — зазначив Криклій.

Міністр зазначив, що пасажири і персонал транспорту зобов’язані використовувати засоби індивідуального захисту, буде проводитися температурний скринінг і дезінфекція транспортних приміщень (аеропорти, вокзали і т. д.).

Кількість пасажирів обмежать: для автотранспорту — в межах місць для сидіння.

Як повідомлялося, напередодні в центрі Києва перевізники влаштували акцію протесту з вимогою дозволити відновити роботу.

Влада наполягає, що транспорт можна почати запускати з третього етапу зняття карантину. Поки Україна ввела тільки перший етап. Другий можуть ввести з 22 травня.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net