Політика

Зеленський доручив РНБО зайнятися екобезпекою

Президент Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки й оборони України (РНБО) прийняти рішення щодо питань екологічної безпеки країни, передбачивши, зокрема, забезпечення громадян питною водою. Про це Зеленський заявив під час участі в нараді про стан і проблеми розвитку водогосподарського комплексу в межах робочої поїздки в Рівненську область, повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Питання збереження і відновлення раціонального використання водних ресурсів вимагає розгляду на високому рівні. Ми очікуємо від Ради національної безпеки й оборони рішення в питаннях екологічної безпеки України, одним із питань якої є посилення гарантованого Конституцією України права громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що в проекті держбюджету на наступний рік передбачено фінансування для впровадження системи страхування та розширення програм зрошення в Україні, передусім на півдні. Президент додав, що це можливо зробити також за рахунок державних гарантій.

Зеленський акцентував увагу на необхідності підтримки стійкого гідробалансу, що має безпосередній вплив на ведення сільського і рибного господарства в Україні, технологічні процеси в промисловості і якість питного водопостачання для населення.

«Ми з вами бачили, що в цьому році у багатьох областях України сталася посуха: в Херсонській, Миколаївській, Одеській, особливо в бессарабському напрямку, дійсно складні умови», — нагадав президент.

За результатами зустрічі Зеленський доручив уряду до початку 2021 року опрацювати питання врегулювання нормативно-правової бази з передачі на довгострокове зберігання, використання, утримання та відновлення об’єктів інженерної інфраструктури водогосподарсько-меліоративного комплексу землекористувачам, які ведуть господарську діяльність на меліорованих землях.

Також до 1 січня наступного року Кабмін повинен розробити концепцію щодо охорони і відновлення малих і середніх річок України.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net