Політика

Зеленський назвав пріоритети свого президентства

Президент Володимир Зеленський назвав припинення війни і повернення українських територій своїми пріоритетами. Про це він сказав в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

«Коли я даю обіцянки, то це не порожні слова. Припинення війни і повернення українських територій — ось мій головний пріоритет. Це не романтичні обіцянки. Звичайно, це не просто. Але ми вже багато чого досягли. Повернули з полону 140 осіб. Ми розвели війська. Там більше немає стрілянини, майже нікого не вбивають. За винятком однієї смерті, за сім тижнів не було ніяких втрат. Всі це бачать, і Європа теж. Іноді можна почути постріли сепаратистів. Але ми на них не відповідаємо, і це добре», — сказав Зеленський.

За словами Зеленського, на окупованій території є багато проукраїнськи налаштованих людей, але їх садять до в’язниць за те, що вони святкують День Незалежності й інші українські свята.

Нагадаємо, що раніше Зеленський затвердив стратегію нацбезпеки. Підписаний президентом указ визначає основні напрями державної політики у сфері нацбезпеки.

Також Зеленський передрік бунти в «ЛДНР». На окупованому Донбасі гуманітарна катастрофа, тому проукраїнськи налаштовані жителі можуть влаштувати бунт, вважає Зеленський.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net