Економіка

Зеленський схвалив постачання спирту в ЄС — Шмигаль

Україна має намір спочатку поповнити спиртом внутрішній ринок, а потім надавати його як допомогу країнам Європи, повідомив прем’єр.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом терміни поставок спирту в Європу, повідомляє урядовий портал.

Шмигаль наголосив, що Україна цінує готовність ЄС допомогти Україні в подоланні наслідків COVID 19, незважаючи на надзвичайно складну епідеміологічну ситуацію в державах-членах Євросоюзу.

За словами глави Кабміну, пакет допомоги в розмірі 80 млн євро дозволить підтримати українську систему охорони здоров’я і економіку — зокрема, малі та середні підприємства, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу.

«Вдячний послу ЄС в Україні за потужну підтримку. Зі свого боку, Україна також готова підтримати ЄС. Це питання вже узгоджено з президентом Володимиром Зеленським. Україна — один з найбільших світових виробників медичного спирту. Зараз наші заводи працюють на повну потужність, і коли буде забезпечений внутрішній ринок, ми готові надавати цей ресурс для допомоги іншим країнам», — розповів Шмигаль.

Крім того, в ході зустрічі також йшлося про те, що Україні і ЄС потрібно об’єднати координацію гуманітарної та міжнародної технічної допомоги.