Соціум

Жінки і чоловіки по різному водять автомобіль

Різниця в поведінці на дорозі між жінками та чоловіками.

Давно вже помічено, що жінки та чоловіки водять автомобіль абсолютно по різному, інформує Ukr.Media.

Ми не будемо показувати відео з дивовижними спробами автоледі припаркуватися, незрозумілими віражами при розворотах або з курйозами у дворах. Немає сумнівів: те ж саме може утнути і чоловік, тому звалювати всі біди на представниць прекрасної статі несправедливо. Справа тут не в самому водінні, а в тому, як вони цього навчаються водінню.

У дівчат частіше, ніж у чоловіків виникають проблеми з орієнтацією в просторі. Проста і ясна фраза «повертай направо» може стати для неї складною головоломкою, вирішити яку вона буде не в змозі. Тому замість чітких вказівок доводиться просто говорити «повертай сюди» і вказувати напрям рукою, хоча навіть у такому випадку вона може щось наплутати.

Різниця в поведінці на дорозі між слабким і сильним статтю дійсно існує. Наприклад, в нестандартній ситуації чоловіки частіше намагаються щось зробити, а жінки частіше губляться. З іншого боку, завдяки особливому погляду, представниці прекрасної статі помічають на дорозі більше нюансів і в цілому водять акуратніше чоловіків….

Але яка причина всіх цих жіночих штучок? Раніше можна було просто назвати автоледі дурненькими і закрити на цьому тему. Але тепер завдяки розвитку нейробіології ми стали розуміти, що важливу роль у поведінці, настрої і здібностях людини грають різні гормони, а точніше — їх баланс в організмі.

Досить розуміти, що основним статевим гормоном у жінок є естрогени, а у чоловіків — тестостерон, від яких і залежить, як ми реагуємо і діємо в різних ситуаціях. Тому якщо дівчина витворяє за кермом щось особливе, не потрібно ставити на ній хрест. Краще просто дочекатися сприятливого для неї дня, і тоді вона покаже весь свій професіоналізм, який деяким чоловікам навіть і не снився.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net