Соціум

Жителям Фінляндії загрожує тюремний термін за розсилку своїх непристойних фото

Уряд Фінляндії планує ввести поправки в закон про сексуальні домагання. Так, користувачам може загрожувати тюремне ув’язнення до шести місяців за дікпіки*, про які ніхто не просив, пише Daily Mail.

На сьогоднішній день у фінському законодавстві сексуальне домагання вважається таким в разі фізичного дотику. Тепер же хочуть додати під це визначення небажані непрохані інтимні фото.

Над поправками вже працюють, їх представлять в 2021 році. Правопорушники можуть бути покарані штрафом або позбавленням волі на термін до шести місяців.

Також уряд Фінляндії збирається внести зміни в юридичне визначення зґвалтування. Ним буде вважатися будь-який секс без згоди, а не тільки ті випадки, коли жертві погрожували розправою.

*Дікпік від англійського «dick pic» перекладається як «фото пеніса». Користувачі відправляють фото чоловічого статевого органа на мобільний телефон або особистим повідомленням в соціальних мережах. Це явище іноді розглядається як форма ексгібіціонізму, іноді — як сексуальне домагання, в деяких випадках — як різновид інтернет-тролінгу.

Раніше повідомлялося, що Facebook забанив «надмірно сексуальну» цибулю. Овоч прийняли за жіночі груди і заблокували зображення як «непристойне».

Також стало відомо, що прем’єр Фінляндії потрапила у скандал через свої груди.