Прогрес

ЗСУ отримали модернізований винищувач МіГ-29

Підприємство Львівський державний авіаційно-ремонтний завод передало військовим ще один модернізований винищувач МіГ-29МУ1. Про це повідомляє Укроборонпром.

«Трудовий колектив підприємства, представники 4762-го Головного військового представництва МО України та представники військових частин ПС ЗС України, з незначною затримкою через примхи осінньої погоди, виконали випробувальні польоти, прийом модернізованої машини і її перебазування на аеродром постійного базування», — розповів директор заводу Дмитро Матрунчик.

Відзначається, що фахівці заводу виконали ремонтні роботи, продовжили ресурсні показники бойової машини, встановили обладнання і системи українських виробників в рамках модернізації (замість радянського виробництва), що поліпшило тактико-технічні характеристики основного бойового літака Повітряних сил ЗСУ.

За словами Матрунчика, зараз йде подальша модернізація літаків цього типу силами українських підприємств.

Нагадування, у липні Львівський авіаційно-ремонтний завод передав одній з авіабригад України модернізований літак МіГ-29 з капітально відремонтованим двигуном і новою авіонікою.

А в червні ЗСУ отримали модернізований штурмовик Су-25. Тепер у цього літака міжремонтний ресурс експлуатації — 12 років.

Також повідомлялося, що в минулому році 60% літаків, які надійшли до військових частин, пройшли не тільки ремонт, а й модернізацію. Йшлося про літаки МіГ-29, МіГ-29УБ, Су-27, Су-25, Су-24М, Іл-76МД, Ан-26.