Здоров’я

5 ефектних змін, які відбудуться, якщо ви відмовитеся від цукру

похудениеЦукрова залежність: міф чи реальність?

5 ефектних змін, які відбудуться, якщо ви відмовитеся від цукру. Цукрова залежність: міф чи реальність?

Видео дня:

Якщо ви ласун, то точно знаєте, як буває складно втриматися, щоб не з’їсти за день цукерку або щось солоденьке. Організм так і просить наповнити його цими простими вуглеводами, які моментально піднімають настрій, але відкладаються зайвими грамами в якихось місцях нашого тіла, інформує Ukr.Media.

Цукрова залежність: міф чи реальність?

Про проблему ожиріння особливо активно заговорили в другій половині минулого століття. Фахівці виділяють дві головні причини масової появи людей з надмірною вагою: малорухливий спосіб життя і значне збільшення вживання продуктів високого ступеня переробки, більшість з яких містять значну кількість цукру. Саме такі продукти можуть привести до звикання до «солодкої отрути» і формування залежності від неї.

Але навіть якщо проблема зайвої ваги не ваша, варто переглянути свій раціон харчування в бік зниження споживання цукру. Почніть з відмови від щоденної цукерки і незабаром помітите явні зміни у фігурі і самопочутті.

Справжній смак продуктів

Коли ваші рецептори відвикнуть від «чогось смачненького», ви дізнаєтеся, що багато продуктів мають дуже цікаві смаки і вони не поступаються цукеркам. Та ж полуниця без цукру, чай відкриються вам з іншого боку!

Нормалізується робота кишечника

Прибравши з раціону продукти, в складі яких багато цукру (кондитерські вироби, здоба) і замінивши їх на продукти з клітковиною, ви порадуєте шлунково-кишковий тракт, який все це «перетравлював». В нагороду отримаєте кишечник, що працює без збоїв.

Підуть зайві кілограми

Немає солодкого — немає зайвих калорій. Значить, нічому відкладатися на боках, руках, животі. Якщо додасте до цього ще хоча б мінімальне фізичне навантаження, то зайві кілограми швидко підуть.

Активність і енергійність

Скинувши вагу і позбувшись невдоволення собою, ви відчуєте себе іншою людиною: в тілі з’являється легкість, настрій поліпшиться і ви готові гори звернути!

Подолати залежність

Мабуть, це буде головним досягненням, тому що цукрова залежність така ж негативна, як і всі інші. Ви будете себе почувати краще не лише фізично, а й морально, що змогли її подолати. Починайте пишатися собою!

Для полегшення відмови від солодкого, пропонуємо список продуктів, які рекомендовано виключити саме через наявність в них цукру:

газовані напої;
нектари та сокові напої;
кетчупи;
молочні продукти зі смаковими добавками;
тістечка та солодощі.