Здоров’я

Активоване вугілля протипоказане людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту

Активированный угольАктивоване вугілля — перша допомога при отруєнні. Про подібну властивість цього засобу відомо кожному з нас з самого дитинства. Але чи таке безпечне активоване вугілля, і кому його краще не вживати?

Видео дня:

Симптоми отруєння продуктами харчування і навіть спиртними напоями можна ефективно усунути за допомогою активованого вугілля. Річ у тім, що цей засіб здатний якісно поглинати інші речовини. Саме з цієї причини вугілля може за короткий проміжок часу очистити організм від токсинів. При цьому воно володіє вкрай низькою вартістю, тому кожна людина має можливість придбати його в аптеці і тримати в аптечці на випадок необхідності, інформує Ukr.Media.

Однак, як і будь-який препарат, активоване вугілля має свої побічні ефекти. Воно не вибирає, які конкретно речовини слід поглинати. Саме тому, при вживанні засобу, з організму виводяться як токсичні, так і важливі для правильної життєдіяльності речовини. При вживанні активованого вугілля тіло залишають холестерин, гази, токсичні метаболіти, амінокислоти і мінерали.

Виходить, що очищаючи тіло від усього шкідливого і небезпечного, людина позбавляє себе і всіх потрібних компонентів, які потрапляють всередину разом з їжею. Це може призвести до різних порушень. І якщо пити таблетки активованого вугілля досить часто, то існує високий ризик розвитку анемії, гіповітамінозу і дефіциту мінералів.

Крім того, засіб ідеально справляється зі своїм завданням далеко не у кожної людини. Іноді він може провокувати алергічну реакцію. Тому якщо ви приймаєте вугілля в перший раз в житті, слід уважно поставитися до реакції організму. Воно може призводити до розладу стільця, нудоти і блювоти, запорів і ряду інших проблем зі здоров’ям.

Активоване вугілля протипоказане людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, у тому числі і виразкою шлунка, а так само людям, які постійно вживають ліки проти тих чи інших хронічних захворювань. В цьому випадку рекомендується консультація лікаря.