ГоловнеПрогрес

Amazon створить свою мережу супутників для роздачі інтернету

Компанія Amazon підприємця Джеффа Безоса створить власну мережу супутників для роздачі інтернету по всьому світу. За рік планується запуск перших двох прототипів інтернет-супутників Kuiper, повідомило видання The Verge.

Видео дня:

Обидва прототипи супутників, які отримали назви KuiperSat-1 та KuiperSat-2, будуть виведені на орбіту за допомогою ракети RS1. Її розробляє стартап ABL Space Systems у Каліфорнії. Ракета зможе виводити на орбіту до 1,5 тонни вантажу. Вартість одного запуску становитиме близько 12 млн доларів.

Усього Amazon має намір запустити в космос 3236 супутників протягом наступного десятиліття. Це схоже на концепцію компанії SpaceX Ілона Маска – Starlink.

Прототипи Kuiper працюватимуть на висоті 590 кілометрів. Amazon перевірить їхню здатність з’єднуватися з чотирма терміналами користувача та станцією в Техасі.

Після перевірки наземних технологій компанія заявила, що швидкість її інтернету становить до 400 Мбіт/с, тоді як Starlink рекламує швидкість від 100 до 200 Мбіт/с.

Нагадаємо, що орбітальне угруповання Starlink складається із 1789 космічних апаратів. На цей час компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.