ГоловнеЗдоров’я

Аптеки отримають 1 млн доз вакцини проти грипу

До початку епідемічного сезону захворювання на грип та ГРВІ українські аптеки планується забезпечити, приблизно, мільйоном доз вакцини проти грипу. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Починаючи з червня, ми почали працювати з виробниками вакцини і фармацевтичним сектором, щоб алоціювати для України більшу кількість вакцини (проти грипу, — ред.)… в аптечну мережу, ми знаємо, вакцини буде поставлено в країну трохи більше, ніж торік, близько одного мільйона», — розповів він.

Головний санлікар додав, що українські фармвиробники ведуть переговори про локалізацію виробництва вакцини проти грипу на території України.

«Це трьох- або чотирьохвалентна вакцина, яка буде в монодозних шприцах, і ми сподіваємося, що така вакцина зможе бути представлена ​​на українському ринку», — зазначив Кузін.

Він додав, що отримати препарат вдасться тільки з першого кварталу 2022 року.

Нагадаємо, в світі зроблено 5,5 млрд COVID-щеплень. Більшість доз вакцин від коронавірусу введено в країнах з високим рівнем доходу, що свідчить про вакцину нерівності, заявили в ВООЗ. А в Україні зроблено вже понад10 млн щеплень від коронавірусу з початку кампанії з вакцинації.