ГоловнеПолітика

Арахамія розповів про призначення нового глави МВС

Кандидатура Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ може набрати 300 голосів у Верховній Раді. Про це сказав глава фракції Слуга народу Давид Арахамія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я думаю, що за Монастирського буде більше 300 голосів, є у мене таке відчуття… За таймінгом це буде виглядати так: завтра буде проведено комітет правоохоронний, ця заява (Арсена Авакова про відставку — ред.) буде розглянута і потім рекомендована на розгляд і прийняття рішення Верховною Радою. У четвер першим питанням це рішення буде прийнято. Якщо воно буде прийнято, в той же день о 12:00, в перерві, ми збираємо фракцію, рішенням фракції проголосуємо за Монастирського, його висунення, збираємо всі необхідні підписи і документи. Відправимо прем’єр-міністру, він в той же день, в четвер, подасть подання про призначення головы Верховної Ради, і тоді в п’ятницю, після години запитань до уряду, ми зможемо голосувати за Монастирського», — сказав Арахамія після засідання фракції.

Він уточнив, що голосами за відставку Авакова буде займатися в середу.

Разом з тим Арахамія зазначив, що причини, за якими Арсен Аваков вирішив написати заяву про відставку, невідомі, але «не було ніяких сумнівів в тому, що буде мирний сценарій відходу».

«Про те, що він буде писати заяву, мені було відомо трошки раніше. Сьогодні надійшла його заява за власним бажанням, вона вже зареєстрована у Верховній Раді», — сказав Арахамія.

Також він повідомив, що 17 липня фракція Слуга народу проведе закритий захід за участю президента Володимира Зеленського та членів Кабміну.

«Ми хочемо запросити, зокрема, і представників Кабміну, є багато питань, які потрібно обговорити, і тому буде подія на цілий день, внутрішній форум, можна так сказати. Це буде закритий захід», — зазначив Арахамія і додав, що місце проведення цього заходу ще не вибране.

Нагадаємо, ввечері у вівторок Зеленський обговорював відставку Авакова з «слугами». При цьому члени фракції оплесками зустріли пропозицію президента призначити главою МВС Дениса Монастирського, стверджує нардеп Олександр Качура.