ГоловнеПолітика

Байден: Північний потік-2 погана угода для Європи

Білий дім призупинив дію санкцій щодо російського проекту Північний потік-2, оскільки навряд чи міг перешкодити будівництву газопроводу. Про це заявив глава прес-служби Держдепартаменту Нед Прайс, пише ТАСС.

«Президент США Джо Байден на зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель ясно заявив, що ми продовжуємо виступати проти газопроводу Північний потік-2, розглядаємо його як геополітичний проект Кремля, спрямований на розширення російського впливу на європейські енергетичні ресурси, щоб обійти Україну. Це погана угода для Німеччини, України та для Європи загалом», — сказав Прайс.

Він нагадав, що російський газопровід був добудований на більш ніж 90%, коли адміністрація Байдена приступила до своїх обов’язків.

«Так, ми, як і раніше, продовжуємо виступати проти газопроводу, ввели у травні санкції щодо 19 компаній і суден, пов’язаних із газопроводом», — зазначив представник Держдепу, нагадавши, що при екс-президенту Дональдові Трампу були введені санкції проти двох об’єктів.

«Тим часом ми визнаємо, що санкції навряд чи могли запобігти будівництву газопроводу. Тому держсекретар США Ентоні Блінкен схвалив призупинення санкцій у рамках прихильності президента Байдена відновленню відносин з нашими європейськими союзниками», — пояснив Прайс.