ГоловнеПолітика

Байден проведе саміт у рамках Генасамблеї ООН

Президент Сполучених Штатів Джо Байден проведе віртуальний саміт з питань COVID на Генеральній Асамблеї ООН. Про це повідомляє Білий дім.

«Ця зустріч присвячена розширенню та посиленню наших спільних зусиль з боротьби з COVID-19, заснованих на попередніх зустрічах світових лідерів і міністрів на форумах, таких як G7, G20 і Act Accelerator, для згуртування громадянського суспільства, неурядових організацій, філантропів і промисловості разом зі світовими лідерами, які дотримуються єдиного бачення як разом перемогти COVID-19 «, — йдеться в повідомленні.

На саміті планується розглянути такі теми:
— вакцинація і забезпечення рівного доступу до вакцин і отримання зброї;
— вирішення кисневої кризи і забезпечення доступних тестів, терапевтичних препаратів та засобів індивідуального захисту;
— поліпшення за рахунок створення стійкого механізму фінансування охорони здоров’я та глобального лідерства у сфері — виникнення загроз;
заклик світу до відповідальності шляхом узгодження цілей, відстеження прогресу і підтримки один одного у виконанні зобов’язань.

Хто саме запрошений на захід — не уточнюється.

Відомо, що 76-й сесія Генеральної Асамблеї ООН офіційно відкрилася у вівторок, 14 вересня. З 21 вересня по 27 вересня на ній пройдуть виступи лідерів держав-членів ООН.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський знову летить до США. Глава держави виступить з промовою на сесії Генасамблеї ООН, а також проведе низку зустрічей.

Також були названі головні теми сесії Генасамблеї ООН. На ній підніматимуться питання боротьби з пандемією, зміни клімату і забезпечення світу продовольством.