ГоловнеПолітика

Байдена чекають на День незалежності України

Офіс президента запросить новообраного президента США Джо Байдена на святкування 30-річчя незалежності Украни. Про це розповів заступник голови ОП Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.

«Аякже, будемо запрошувати. Як і інших світових лідерів. У нас також є й інші великі події цього року, на які ми будемо запрошувати світових лідерів. Це і саміт Кримської платформи. І, наприклад, 80-та річниця трагедії Бабиного Яру. Тому у нас є куди запрошувати іноземних лідерів, в тому числі президента США. Безумовно, я впевнений, що візит президента Байдена — це також питання недалекого майбутнього», — розповів Жовква.

Також він нагадав про плани візиту президента Володимира Зеленського в США.

«Такий візит ми готуємо, паузи у нас не було. Коли нова американська адміністрація повноцінно приступить до виконання своїх обов’язків, включаючи вищих посадових осіб, держсекретаря, відповідних помічників і його заступників, як і інших міністрів, вони підхоплять цю тему, — і будемо цей візит готувати», — пояснив ситуацію Жовква.

При цьому він зазначив, що через ситуацію з коронавірусом подорожі президента по світу зараз утруднені.

«Можливість фізичних візитів, м’яко кажучи, дуже обмежена. До того ж Ви вже згадали про внутрішньополітичну ситуацію в США. Це також — окрема історія. Знову ж таки, я не дуже люблю концентруватися на датах. Давайте концентруватися на змісті підготовки. Я впевнений, що як тільки цей візит буде змістовно підготовлений обома сторонами, і Україною, і Штатами, відразу з’явиться дата», — сказав заступник голови ОП.

Нагадаємо, раніше в МЗС говорили, що Байден стане першим американським лідером, якому не треба буде пояснювати, що таке Україна.