ГоловнеПолітика

Банкова розкрила деталі візиту Зеленського в США

Прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров повідомив подробиці візиту глави української держави в США.

В ефірі телеканалу Будинок Никифоров заявив, що в програмі візиту не тільки Вашингтон, а «та інші міста на обох узбережжях».

За словами прес-секретаря, у Зеленського заплановані зустрічі з «великим американським бізнесом, політиками і, природно, президентом».

«Ось прийшов лист від президента Байдена з поздоровленням до Дня Незалежності. Ми його опублікуємо трохи пізніше, тому що воно прийшло трохи заздалегідь. Але там і досі вказано, що дуже чекають президента Зеленського 30 серпня в Вашингтоні», — зазначив Никифоров.

Зараз підготовка до візиту знаходиться в завершальній фазі.

«Упевнений, що будуть зачіпати тему Північного потоку-2 в США в більш широкому контексті, в контексті енергетичної безпеки Європи. Тому що в США ж розуміють, що це проект політичний, а не енергетичний, і не економічний для Росії. Для Європи він, може бути, і енергетично прибутковий, але вона таким чином потрапляє в певну залежність, порушує свої ж принципи диверсифікації енергоносіїв», — додав Никифоров.

Раніше видання ZN.UA повідомило, що Володимир Зеленський під час візиту в США може зустрітися з главою SpaceX Ілоном Маском і гендиректором Apple Тімом Куком.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що візит президента України Володимира Зеленського в США буде історією успіху.