ГоловнеСвіт

Білл Гейтс назвав фатальні помилки ЄС і США на початку пандемії

Мультимільярдер, засновник Microsoft Білл Гейтс стверджує, що США і Європа зробили низку фатальних помилок ще на початку пандемії коронавірусу. Про це він розповів в інтерв’ю газеті Wyborcza і телеканалу TVN.

За словами Гейтса, незважаючи на те, що багато людей, включаючи його, попереджали, кажучи, що «за невелику ціну можна підготуватися і уникнути проблем», такі інвестиції зроблені не були і зокрема, рекомендація максимально швидко діагностувати хворих.

«Технологія ПЛР дозволяє провести дуже точний тест, і якщо на ранній стадії епідемії перевірити достатню кількість людей і помістити в карантин тих, у кого позитивний результат, то тоді можна уникнути того експоненціального зростання, який привів до настільки широкого локдауну», — зазначив він.

Так, за його словами, зробили Австралія, Південна Корея і Нова Зеландія.

Гейтс додав, що «більша частина Європи, Південної Америки і США цього не зробили, і ми заплатили за це величезну ціну».

Він упевнений, що ситуацію могли б врятувати і ранні інвестиції, тоді це не вартувало б «так багато».

«У нас все ще був шанс — якщо б світові лідери заздалегідь підготувалися до цього або хоча б звернулися до потрібних вчених, які сказали б: стежте за кількістю тестів і стежте за ізоляцією! — тоді країни могли б впоратися набагато краще», — поскаржився бізнесмен .

Засновник Microsoft упевнений, що для того, щоб уникнути повторення такої ситуації, необхідно інвестувати, зробивши висновки з того, що сталося.

Раніше Білл Гейтс сказав, що для повного захисту від коронавірусної інфекції нового типу може знадобитися третя доза вакцини, яка буде містити препарат, модифікований з урахуванням мутацій вірусу.

Як повідомлялося, у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що пандемія COVID-19 завершиться на початку 2022 року.