ГоловнеСоціум

Британців почали підключати до сервісу Starlink

У перші ж дні нового року перші тестери у Великобританії заявили, що отримали обладнання від компанії SpaceX, і поділилися його фотографіями. Підтверджень від самої компанії про те, що вона почала фактичну роботу у Великобританії, поки не було. Маск у себе у твітері також поки зберігає на цей рахунок мовчання. Про це пише ISPrewiew.

З угоди SpaceX з користувачами, яку було підписано на території Великобританії, відомо, що ціна на комплект обладнання — 439 фунтів стерлінгів (проти $499 в США), ще 54 фунти стерлінгів коштує його доставка і 89 фунтів стерлінгів (проти $99 в США) — щомісячна підписка.

«Швидкість широкосмугового доступу гарантується на етапі бета-тестування в межах 50-150 Мбіт / с з можливими короткочасними періодами відсутності підключення. Затримка сигналу — у межах 25-35 мілісекунд», — нагадує умови угоди з тестерами з Британії ISPrewiew.

У той же час видання припускає, що відсоток населення, якому може бути цікавий супутниковий Інтернет від SpaceX, буде істотно меншим, ніж у США, так як країна досить добре охоплена оптоволоконними мережами.

«Очевидно меншим у порівнянні з США буде проникнення і в інших європейських країнах, куди Starlink збирається вийти в найближчі місяці. У першу чергу це Греція і Німеччина. Крім того, найближчим часом сервіс має запрацювати в Австралії, і там його дуже чекають, так як значна частина населення живе на фермах, де з інтернет-зв’язком традиційно все не дуже добре», — пише видання.

Відомо, що Starlink також запустив процес отримання дозволів на супутниковий зв’язок ще в 10 країнах — це Франція, Нова Зеландія, Південна Африка, Індія, Японія, Філіппіни, Аргентина, Бразилія, Чилі і Колумбія.

У SpaceX сподіваються, що у всіх цих країнах Starlink запрацює в 2021 році. Крім того, не виключено, що в другій половині року після того, як сервіс стане доступний у Греції, Німеччині та Франції, до нього активно почнуть підключатися і інші країни Євросоюзу.

Нагадаємо, Федеральна комісія із зв’язку США (FCC) виділила компанії Ілона Маска SpaceX субсидію в розмірі $885,5 мільйонів — на забезпечення американців доступом в Інтернет за рахунок розгортання на навколоземній орбіті мікросупутників Starlink.