ГоловнеПолітика

Британія відправляє в похід найбільшу в історії групу кораблів

Найбільша в історії Королівських ВМС Великобританії авіаносна ударна група відправляється в похід в Індо-Тихоокеанський регіон для забезпечення глобальної безпеки. Про це напередодні повідомило британське міністерство оборони.

Протягом 28 тижнів кораблі, підводні човни і судна забезпечення на чолі з новітнім авіаносцем Королева Єлизавета пройдуть 26 тисяч морських миль, відвідають порти понад 40 країн і візьмуть участь в більш ніж 70 міжнародних навчаннях і операціях.

Зазначено, що це буде перша місія такого глобального масштабу авіаносної ударної групи 5-го покоління (CSG21) британських ВМС. Вона буде взаємодіяти із силами ВМС союзників з НАТО — США і Нідерландів.

«CSG21 візьме участь в навчаннях НАТО, зокрема в Steadfast Defender, а також в операціях із забезпечення безпеки в Чорному морі», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в травні Британія направить два військові кораблі в Чорне море з метою підтримати Україну. Відповідне рішення британська влада ухвалила після того, як США скасували відправку в регіон двох есмінців, щоб не допустити подальшого зростання напруженості.