ГоловнеСоціум

Британія з Кабулу вивезла 200 котів і собак і завершила евакуацію

Велика Британія завершила операцію з евакуації з Афганістану цивільних осіб, військовослужбовців і афганців, які допомагали британцям. З 13 серпня було вивезено близько 15 тисяч цивільних і тисячу військовослужбовців. Про це повідомив посол Британії в Афганістані Лорі Бристов.

«Настав час завершити цю фазу операції, але ми не забули про осіб, які досі хочуть покинути країну. Ми й надалі робитимемо все можливе, щоб допомогти їм», — сказав він у відеозверненні, яке розмістив у Twitter.

Також на сторінці Міністерства оборони Великої Британії у Twitter з’явилося повідомлення, що з Кабулу Сполучене Королівство евакуює 40 котів і 160 собак, яких тримали в притулку для бездомних тварин, який організував колишній британський військовий Пен Фартинґ.

Операція отримала назву Ноїв ковчег.

Фартинґ почав рятувати тварин Афганістану в 2006 році. Під час служби в цій країні він зрозумів, що допомоги потребують не тільки люди, а й велика кількість тварин.

Морпіх прихистив собаку, якого знайшов на вулиці і який став його бойовим побратимом. Фартинґ навіть написав дві книги й організував Фонд допомоги афганським собакам і кішкам, який існував на пожертви благодійників.