Freestyle

Через ці причини дієтологи радять почати вживати чорний шоколад

Чорний шоколад приносить чимало користі здоров’ю людей.

Через ці причини дієтологи радять почати вживати чорний шоколад. Чорний шоколад приносить чимало користі здоров’ю людей.

Справжній гіркий 70 % шоколад — відмінне джерело антиоксидантів і мінералів. Він має багато корисних властивостей! Регулярне вживання (регулярне — не означає пачками) гіркого шоколаду — майже те саме, що й приймання ліків. Але шоколад — більш приємне задоволення, інформує Ukr.Media.

Аргументи на користь чорного шоколаду:

Впливає на настрій

Шоколад містить речовини: теобромін (заряджає енергією і знижує тиск), анандамід (бадьорить і піднімає настрій), фенілетиламін (потрапляючи у організм, ця речовина перетворюється на «гормон щастя» серотонін). У нашому тілі ці речовини викликають хімічну реакцію, яка створює відчуття щастя і діє на нас майже як любов!⠀

Відмінний антиоксидант

Шоколад містить так звані поліфеноли, які знижують вплив на організм вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старішання.

Захищає від серцево-судинних захворювань

Шоколад — джерело флавоноїдів, які допомагають стимулювати кровообіг головного мозку, розширювати судини і знижувати тиск. Можна сміливо стверджувати, що шоколад допомагає попереджати і стримувати прогрес атеросклерозу.⠀

Знижує рівень холестерину

Є поганий холестерин, а є й гарний. Поганий осідає на стінках артерій і є причиною утворення бляшок. Шоколад зменшує кількість такого холестерину і підвищує рівень гарного.

Допомагає боротися з діабетом

Шоколад підвищує чутливість до інсуліну і контролює рівень цукру у крові. Але врахуйте, що ми маємо на увазі чорний шоколад з вмістом какао, рівень якого не менший за 70 %.

Відмінне джерело мікроелементів

У шоколаді багато магнію (який здатен покращувати пам’ять), міді, калію і заліза.

І це ще не усе, за що ми можемо бути вдячні шоколаду! Він також зменшує скупчення тромбоцитів, захищає шкіру від UF-променів, а зуби — від карієсу, допомагає за наявності кашлю і дуже корисний для вагітних.

Їжте шоколад на здоров’я! Але лише 70 %-й чорний, 20-30 грамів і у першій половині дня.