Здоров’я

Через ці причини варто почати вживати чай з шавлії

Чай з шавлії приносить чимало користі людині.

Через ці причини варто почати вживати чай з шавлії. Чай з шавлії приносить чимало користі людині.

Відео дня:

Ця рослина є лідером серед лікарських трав за своїми корисними властивостями і позитивним впливом на організм, інформує Ukr.Media.

Містить багато вітамінів і антиоксидантів

Листя шавлії багате на розмаринову кислоту, що володіє сильною антиоксидантною дією. Речовина захищає клітини від шкідливого впливу вільних радикалів, підтримує природні захисні функції організму, гальмує вікові зміни у тілі.

Крім того, у рослині міститься рідкісний вітамін К. Він потрібен для підтримання здоров’я і міцності кісткової тканини, судин.

Активізує регенерацію клітин, усуває запалення

У листі цієї рослини багато камфори — особливої речовини, що стимулює синтез білків і зростання клітин у організмі, завдяки чому шавлія істотно прискорює процеси загоєння. Речовини, що містяться у трав’яному відварі, усувають вже наявні запалення і запобігають розвитку нових.

Чай з шавлії корисний як за умови прийому всередину, так і за умови зовнішнього використання. Наприклад, він може бути гарним тоніком для обличчя, оскільки відмінно заспокоює шкірні покриви, знімає подразнення.

Покращує стан порожнини рота

Шавлія — одна з улюблених лікарських рослин стоматологів. І це не без приводу: активні сполуки, що містяться у ній, чинять на порожнину рота протизапальну, антисептичну і знеболюючу дію. Крім того, вони допомагають усунути причини появи поганого запаху з рота.

Для підтримання здоров’я ротової порожнини рекомендується полоскати рот відваром шавлії після кожного чищення зубів.

Нормалізує рівень глюкози у крові

Підвищений вміст цукру у крові — серйозна проблема, що переслідує багатьох людей. Чай з шавлії допоможе й за наявності цієї недуги. Дослідження підтвердили: за умови регулярного споживання цього напою ризик розвитку діабету другого типу зменшується на 20 %.

Підтримує когнітивні функції

Встановлено: шавлія сприяє поліпшенню пам’яті, концентрації, підтримує мозкову діяльність, при цьому не перезбуджує нервову систему, як, наприклад, кофеїн.

Спробуйте у середині дня замінити звичну чашку кави або чаю на відвар шавлії — і дуже швидко ваше самопочуття помітно покращиться.