Здоров’я

Чим корисне морквяне бадилля для організму людини, і як його приймати

5 популярних рецептів застосування в повсякденному житті.

Чим корисне морквяне бадилля для організму людини, і як його приймати. 5 популярних рецептів застосування в повсякденному житті.

Видео дня:

У пошуках чудодійних лікарських зборів ми часом забуваємо спочатку озирнутися навколо себе. Ось, наприклад, морквяне бадилля зазвичай цілком і повністю йде на викид, але ж це досить цінний продукт, широко застосовуваний не тільки в кулінарії, але і в народній медицині, інформує Ukr.Media.

У традиційних рецептах, що дійшли до наших часів, радили додавати морквяне бадилля в салати, холодні супи з зеленню, різні другі страви, особливо в рибні закуски. Активно використовували його наші предки і при приготуванні різносолів — наприклад, квашеної капусти в дубових бочках.

Зазвичай, перед використанням в вищеописаних кулінарних цілях бадилля ошпарювали окропом, щоб з нього вийшла гіркота. З тією ж метою виконували його тривале вимочування в холодній воді.

Тепер приклад з косметології. Краса українських жінок широко відома по всьому світу. Але ж досягалася вона в ті далекі часи не штучною косметикою, а за допомогою простих масок для обличчя і тіла, зроблених на основі морквяного бадилля.

Корисні властивості

Мало хто знає, але в бадиллі моркви міститься значно більше корисних речовин, ніж в самих коренеплодах. За деякими елементами різниця навіть більша, ніж на порядок. У першу чергу мова про вітамін A. Також слід особливо виділити такі елементи, як кальцій і селен.

Наведемо кілька популярних народних рецептів:

Настій для зміцнення волосяних цибулин. 3 ст. л. сушеного подрібненого бадилля слід залити 0,5 л крутого окропу, після чого настоювати під кришкою протягом декількох годин аж до повного охолодження. Склад проціджують і використовують для ополіскування голови перед сном. Після процедури на ніч бажано надіти хустку.

При циститі і сечокам’яній хворобі. Пропорції ті ж, що і в попередньому пункті, тільки для настоювання використовують термос і не чекають повного охолодження (досить потримати 1 годину). Напій приймають вранці, в обід і ввечері за 30 хвилин до їжі по 4 ст. л.

При підвищеному тиску 1 ст. л. сухого подрібненого бадилля заливають 1 склянкою окропу і після 5 хвилинного настоювання під кришкою проціджують. Прийом по 1 склянці за 30 хвилин до їди 3 рази на день. Курс 3 тижні, потім перерва 1 тиждень.

Людям, що страждають від гастриту, 2 ст. л. сушеного бадилля тричі на день слід заварювати як звичайний чай. Тривалість курсу — до 1 місяця.

Для підтримання чоловічого здоров’я слід щодня протягом 2 тижнів з’їдати по 1 гілочці морквяного бадилля.
У багатьох рецептах народної медицини морквяне бадилля поєднують з висушеною зеленню петрушки.