Men's & Women's

Чим корисний цинк для жіночого організму і як він допомагає боротися з вірусами

За наше здоров’я і самопочуття відповідає імунітет. Він захищає жіночий організм від атаки вірусів, але не завжди справляється з цим на сто відсотків. Через неправильне харчування, постійні стреси, шкідливі звички, погану екологію, нестачу вітамінів і мінералів імунітет слабшає. Що може налагодити його роботу? Виявляється, цинк!

5 корисних властивостей цинку

Чому саме цей мінерал такий важливий для жінок (і для сильної статі, до речі, теж)? Річ у тім, що це єдина речовина, яка позитивно впливає відразу на всі ланки нашого імунітету! Завдяки йому кількість і активність імунних клітин збільшується, інформує Ukr.Media.

Він захищає лімфоцити від руйнування

Саме лейкоцити здатні розпізнавати віруси і посилати Т-клітинам організму тривожний сигнал.

Цинк підвищує продукцію γ-інтерферону

Інтерферон являє собою білок, що захищає організм від вірусів, бактерій та інших шкідливих мікроорганізмів. Коли його недостатньо в людському організмі, будь-який вірус з легкістю проникає в клітини і заражає їх.

Мінерал не дає вірусам розмножуватися

Коли вірус потрапляє в людський організм, він намагається якомога швидше поширитися. Проникаючи в клітину, він включає так званий «копіювальний апарат», щоб прискорити зараження. Тобто клітина, яка вже інфікована, починає виробляти такі ж копії, а потім вмирає. В результаті вірус швидко переміщається по організму. А ось цинк цей процес зупиняє!

Цинк позитивно впливає на вилочкову залозу

Завдяки мінералу посилюються функції вилочкової залози (тимуса), яка виробляє Т-клітини, що відповідають за розпізнавання різних вірусів і їх нейтралізацію. В результаті імунітет усуває загрозу. Якщо в жіночому організмі нестача цинку, то імунна система просто не справляється з хворобою.

Мінерал «запускає» сигнал до самознищення вірусної клітини

Будь-який вірус, потрапляючи в людський організм, використовує цинк для власної життєдіяльності, але в невеликих кількостях. Щоб вірус загинув, потрібно просто підвищити рівень цинку.

Як збільшити кількість мінералу в організмі?

Зробити це, вживаючи якусь певну їжу, непросто, оскільки нам часом не вистачає часу на підготовку. Ми харчуємося фаст-фудом або сидимо на дієтах, намагаючись скинути кілька зайвих кілограмів, в результаті чого й мови немає про баланс вітамінів і мінералів, що надходять в організм.

Як заповнити дефіцит цинку? Можна приймати біологічно-активні добавки. Найкращим варіантом вважається хелатний цинк, оскільки він добре засвоюється організмом і не викликає побічних ефектів.

Додаткові переваги вживання мінералу:

Зміцнюються волосся.

В організмі синтезується колаген і шкіра виглядає значно краще.
Збільшується вироблення інсуліну.
Регулюється робота сальних залоз, що особливо важливо дівчатам, у яких жирна шкіра і запалення на обличчі.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net