ГоловнеПолітика

Члени асоційованого тріо відвідали Брюссель

У Брюсселі представили новий формат асоційованого тріо, до якого входять Україна, Молдова і Грузія, пише Укрінформ.

З цього приводу відбувся брифінг за участю глав МЗС країн, а також високим представником ЄС Жозепом Боррелем.

«Ми втрьох прийшли сьогодні, щоб продемонструвати, що Україна, Грузія та Молдова є досить дорослими для європейських прагнень і готові до нового рівня в процесі асоціації, який має вести країни до європейської перспективи», — сказав український міністр Дмитро Кулеба.

За його словами, міністри дали зрозуміти, що Східне партнерство вимагає нового поштовху для нового рівня.

«Майбутній саміт буде поворотним пунктом для Східного партнерства. Всі ми готові працювати разом з Євросоюзом, щоб переконатися, що цей саміт принесе відчутні результати і покаже амбіції європейської політики на Сході», — зазначив міністр.

Він особливо подякував Боррелю за згадку принципів диференціації та відкритості, коли йдеться про подальший розвиток Східного партнерства.

«Ми, три країни, вже досягли відчутних результатів в європейські реформи і наближення до європейських стандартів. Ми точно продовжимо дотримуватися цього шляху. Формат асоційованого тріо допоможе нам бути більш ефективними в наших зусиллях», — підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Україна, Грузія і Молдова створили формат асоційованого тріо 17 травня. Він покликаний посилити співпрацю на шляху до членства в ЄС.