Здоров’я

Чому чищення зубів відразу після випитої кави може бути небезпечне для порожнини рота

Коли потрібно чистити зуби: до чи після ранкової кави.

Чому чищення зубів відразу після випитої кави може бути небезпечне для порожнини рота. Коли потрібно чистити зуби: до чи після ранкової кави.

Видео дня:

Ранкова кава — обов’язковий ритуал для безлічі людей: він допомагає підбадьоритися і налаштуватися на продуктивний робочий день. Однак мало хто замислюється про те, коли варто чистити зуби: до чи після того, як ви випили каву — проте це дійсно важливо. Розбираємося, як саме напій впливає на здоров’я порожнини рота і чому не варто чистити зуби відразу, після випитої чашки кави, інформує Ukr.Media.

Натуральна кава — незалежно від того, п’єте ви її з молоком або без — містить велику кількість кислот. Ці кислоти значно послаблюють захисні функції емалі, і звичайне чищення зубною щіткою може сильно травмувати ваші зуби. Звичайно, якщо порушити це правило один раз, нічого страшного не трапиться, проте якщо ви будете регулярно чистити зуби відразу після кави, це може негативно відбитися на їх здоров’ї.

Однак очистити порожнину рота після випитої кави необхідно: напій багатий натуральними пігментами, які можуть викликати потемніння зубної емалі, тому їх необхідно якомога швидше змити. Як же бути в цій ситуації? Стоматологи рекомендують використовувати ополіскувач для порожнини рота або навіть звичайну воду — це допоможе видалити залишки кави з поверхні ваших зубів, не завдаючи їм при цьому механічних пошкоджень. На відновлення pH балансу порожнини рота в середньому потрібно близько 30 хвилин — по закінченні цього часу можна сміливо чистити зуби, без страху пошкодити зубну емаль.