Здоров’я

Чому деяким людям фахівці не радять приймати вітаміни додатково

МультивитаминПоради фахівців.

Чому деяким людям не потрібно приймати вітаміни додатково. Поради фахівців.

Видео дня:

Вітаміни є важливими речовинами для правильного функціонування всього організму. Їх дефіцит може спровокувати серйозні проблеми зі здоров’ям. Але чи потрібно приймати вітаміни щодня?

Різноманітне і правильне харчування повинне забезпечувати організм людини всіма необхідними мінералами і вітамінами. З цієї причини більшості людей не потрібно приймати вітаміни додатково. Досить часто можна почути рекламу тих чи інших добавок, які потрібно пити всім, щоб залишатися здоровими. Але якщо організм отримує всі необхідні йому вітаміни з харчових продуктів, то гроші на добавки, як мінімум, будуть витрачені даремно. А в деяких випадках, надлишок вітамінів може завдати шкоди людині, інформує Ukr.Media.

Проте, при певних захворюваннях і станах додатковий прийом все ж необхідний. Медики привели в приклад фолієву кислоту, вітамін D і залізо, і пояснили, кому їх слід пити.

Вітамін В9

Ця речовина відома ще й як фолієва кислота. У першу чергу вона дуже важлива для жінок. Вітамін В9 потрібен для зачаття. Плануючи вагітність, слід за 3 місяці до спроби зачаття приймати фолієву кислоту. Крім того її слід приймати і в перші 3 місяці вагітності. У день доза вітаміну повинна становити 400 мкг. Фолієва кислота допоможе знизити ризик вроджених вад, пов’язаних з дефектом розвитку нервової трубки. До них відносяться, крім іншого, розщеплення хребта і аненцефалія.

Вітамін D

Кожна доросла людина повинна щодня споживати 10 мкг вітаміну D. Особливо важливо виконувати цю рекомендацію в період пандемії коронавірусної інфекції. Зараз у багатьох людей по всьому світу спостерігається дефіцит речовини. Вітамін D має великий вплив на роботу багатьох органів і систем організму. Він бере участь в процесі росту кісток і обміні речовин. Крім цього вітамін допомагає нормально працювати імунній системі.

Залізо

Цю добавку слід щодня приймати пацієнтам з анемією. Однак всупереч деяким порадам, більшості пити залізо нема потреби, оскільки це може викликати побічні ефекти. Іноді залізо може призначатися пацієнтам, які знаходяться в групі підвищеного ризику мальабсорбції.