Здоров’я

Чому медики рекомендують щодня вживати лужні продукти

На 80% раціон повинен складатися з продуктів, багатих лугом.

Чому медики рекомендують щодня вживати лужні продукти. На 80% раціон повинен складатися з продуктів, багатих лугом.

Відео дня:

Читаючи поради про правильне харчування, ми зазвичай зустрічаємо інформацію про те, що воно повинне бути поживним і різноманітним, і обов’язково включати білки, корисні жири і вуглеводи, вітаміни і мінерали. Однак з уваги часто упускається проблема кислотно-лужного балансу. Чому на 80% раціон повинен складатися з лужних продуктів?

Важливість лужних харчових продуктів

Кожен день людина повинна з’їдати кислотних продуктів удвічі менше, ніж лужних. Іншими словами, в добу в організм має потрапляти до 20% кислот, решта — луг. Це дозволить зберегти кислотно-лужний баланс, інформує Ukr.Media.

Чим корисні лужні продукти для організму

виведення токсичних речовин;
насичення тіла потрібними йому мікроелементами;
формування ідеального середовища для клітинного росту;
прискорення засвоєння їжі;
зниження ризику розвитку небезпечних захворювань внутрішніх органів;
правильне позбавлення від зайвих кілограмів за більш короткий термін;
позитивний вплив на стан шкірного покриву, нігтьової пластини і волосся.
Продукти, багаті лугом

Грейпфрут

Крім того, що він захищає людину від порушення кислотно-лужного балансу, грейпфрут має ряд інших корисних властивостей. По-перше, він багатий вітаміном С. Щоб організм отримав всю його добову дозу, необхідно щодня з’їдати всього один плід цього фрукта. По-друге, грейпфрут сприяє прискореному позбавленню від зайвого жиру в тілі, а також покращує процес метаболізму.

Гречка

Ця каша неспроста вкрай популярна серед людей, які ведуть здоровий спосіб життя і намагаються тримати свою вагу під контролем. Гречка не тільки відмінний варіант лужних продуктів, але і багата клітковиною крупа. Регулярне споживання гречки дозволяє довше зберігати молодість організму.

Авокадо

Як і два попередні продукти, авокадо, який продовжує набирати популярність, позитивно впливає на кислотно-лужний баланс.

Сочевиця

Навіть якщо ви ніколи не їли сочевицю, ви повинні зробити це і залишити її в своєму раціоні харчування. Вона допомагає значно поліпшити стан здоров’я.

Оливки

Вони являють собою не тільки смачну закуску до деяких алкогольних напоїв, але і засіб боротьби з порушенням рівня лугу і кислот. Однак оливки можна вживати і без вина, тому що алкоголь погіршить показник здоров’я.

Родзинки
У цього сухофрукта є безліч як шанувальників, так і ненависників. Проте родзинки вкрай корисні. Вони допомагають відкласти початок старості і стежити за станом шкіри.