Здоров’я

Ці корисні солодощі збережуть красу фігури та здоров’я травної системи

Деякі солодощі є безпечними для вживання.

Ці корисні солодощі збережуть красу фігури та здоров’я травної системи. Деякі солодощі є безпечними для вживання.

Відео дня:

Не варто відмовляти собі у задоволенні з’їсти щось солоденьке. Потрібно лише підібрати «правильні» ласощі, інформує Ukr.Media.

Зефір

Його виробляють з яєчних білків і фруктового пюре, у яких майже немає жирів. Тому зефір вважається одним з кращих дієтичних десертів. Крім того, пектин, агар-агар у його складі стимулюють моторику шлунку і позитивно впливають на стінки кишківника. Продукт легко засвоюється організмом, не викликає бродіння, метеоризму.

Фруктове желе

Цей смачний десерт ніжно обволікає травну систему, надовго створюючи відчуття ситості. Желатин, фрукти і ягоди практично не містять жирів, тому продукт можна вживати без ризику набрати зайву вагу.

Важлива умова: готувати желе потрібно лише з натуральних інгредієнтів — хімічні субстрати можуть нашкодити здоров’ю.

Злакові батончики

Злаки відрізняються високою поживною цінністю, тому такий перекус відмінно втамовує голод. При цьому злакові снеки добре засвоюються, не викликаючи дискомфорту у шлунку. Купуючи батончики, уважно вивчайте склад. Перевагу надавайте продукту, що не містить шкідливих добавок.

Сухофрукти

Величезна перевага сухофруктів у тому, що вони повністю складаються з натуральної корисної сировини. До того ж у них міститься величезна кількість вітамінів, мінеральних речовин. Приємний бонус для ласунів — багато сухофруктів є значно солодшими за їх сирі аналоги. До речі, цукерки, шоколад з начинкою з сушених фруктів теж є дуже корисними для організму.

Сирні ласощі низької жирності

Сир — один з найбільш легко засвоюваних кисломолочних продуктів, до того ж багатий на білок. Відмінний варіант для тих, хто сидить на дієті, але не уявляє життя без солодкого. Він дуже корисний для дітей, літніх людей — кальцій, вітамін D, що наявні у його складі, зміцнюють кістки.

Сьогодні виробники пропонують широкий вибір сирних ласощів: сирна маса, батончики у шоколадній глазурі, запіканки, сирники, морозиво з сиру і багато іншого. Найкраще обирати продукти, які не менше ніж на 50 % складаються з сиру.