Здоров’я

Ці продукти проти старішання можна купити у будь-якому магазині

Продукти для уповільнення старішання можна придбати у звичайному магазині.

Ці продукти проти старішання можна купити у будь-якому магазині. Продукти для уповільнення старішання можна придбати у звичайному магазині.

Видео дня:

Погана новина: час не можна зупинити. Гарна: його вплив на організм можна уповільнити правильним харчуванням, інформує Ukr.Media.

Переконайтеся, що ці продукти є у вашому щоденному раціоні, і будьте здоровими!

Гарбузове насіння

Цей продукт багатий на цинк, триптофан і поліненасичені жирні кислоти. Крім того, гарбузове насіння містить антиоксиданти і вітамін Е, які сприяють зниженню рівня холестерину і допомагають зберегти здоровими серце та судини. Цинк допомагає захищати організм від впливу ультрафіолету, бореться зі зморшками, має протизапальну дію. Триптофан допомагає людині краще спати, що дуже позитивно позначається на красі, здоров’ї і довголітті. Добова норма гарбузового насіння — приблизно 20-40 г.

Помідори

У цих плодах міститься велика кількість лікопіну і каротиноїдів. Перший надає томатам червоний колір і захищає їх від сонця, тому і для людини він дуже корисний — допомагає запобігти появі на шкірі сонячних опіків. Крім того, лікопін знижує рівень холестерину у крові. Для позитивного ефекту від томатів потрібно з’їдати 2 ст. л. томатного соусу (не кетчупу) на день або випивати склянку томатного соку.

Риба

Її жирні сорти — оселедець, лосось, скумбрія або сьомга — багаті на жирні кислоти омега-3, які мають протизапальні властивості, а також покращують стан шкіри, нігтів і волосся. Також ці речовини необхідні для підтримання здоров’я кісток. Крім того, у жирній рибі є сполука DMAE, яка впливає на настрій і пам’ять людини. Рекомендовано з’їдати близько 140 г риби тричі на тиждень.

Темний шоколад

У ньому, як і у какао, містяться флавоноїди, які теж мають протизапальну дію, що захищає від передчасного старішання. Також какао активує вироблення серотоніну, який робить нас щасливішими. Фахівці дійшли висновку, що можна з’їдати до 40 г 80 %-вого шоколаду на добу.

Мигдаль

У ньому багато вітаміну Е, магнію, поліненасичених жирних кислот, рослинних жирів і антиоксидантів. Магній сприятливо впливає на кровоносні судини. Також магній зменшує шкоду від паління і підвищує лібідо у чоловіків. Оптимальна порція мигдалю на добу — до 20 горіхів.

Петрушка

Цей продукт багатий на вітамін С, миристицин, каротиноїди, хлорофіл. Петрушка очищає кров і сприяє виробленню глутатіону, який омолоджує наше тіло. Також ця зелень допомагає боротися з набряками і захищає організм від хвороботворних бактерій. Рекомендується з’їдати близько 30-40 г петрушки тричі на тиждень.

Лимон

Ці яскраві плоди містять вітамін С, антиоксиданти, лимонну олію, флавоноїди, лимонну та інші рослинні кислоти. Лимони допомагають зміцнити імунітет і зменшити закислення організму, а це сприяє виведенню токсинів і захищає від хвороб нирок. Лимони корисні і за нестачі заліза, оскільки покращують його засвоєння.

Коріння імбиру

У цьому продукті містяться цинеол, цитраль і гінгерол. Імбир є відмінним антибактеріальним засобом. Він допомагає боротися з нудотою, покращує кровотік, знижує хворобливість м’язів після фізичних навантажень. Рекомендовано вживати близько 4 г імбиру на день.

Буряк

У ньому багато клітковини, калію, фолієвої кислоти, гіалуронової кислоти, каротиноїдів. Клітковина допомагає виводити вільні радикали з організму. Також буряк допомагає запобігти захворюванням кишківника, а його сік збільшує працездатність м’язів.

Вершкове масло

У ньому багато жирів і вітамінів. Масло позитивно впливає на обмін речовин і сприяє кращій роботі кишківника. Крім того, у вершковому маслі міститься CLA, що добре для збереження м’язової маси і роботи серця. Але усі корисні властивості цього продукту губляться після пастеризації, тому намагайтеся купувати масло з органічного молока.