Здоров’я

Ці продукти здатні знизити ризик розвитку деменції у людей

Вчені назвали чотири продукти, які допоможуть знизити ризик розвитку деменції.

Ці продукти здатні знизити ризик розвитку деменції у людей. Вчені назвали чотири продукти, які допоможуть знизити ризик розвитку деменції.

Щоб знизити ризик розвитку деменції, потрібно зміцнювати здоров’я мозку. Найпростіший спосіб — внести кілька змін у спосіб життя, наприклад, стежити за режимом сну і вправ. Але зміни у дієті можуть бути не менш цінними. Головним напрямком при цьому стає зниження запалення, інформує Ukr.Media.

Вчені провели дослідження за участю тисячі осіб. Їх дієти оцінювалися за кількістю протизапальних продуктів. Спостереження тривало у середньому три роки. За результатами вчені виділили чотири продукти, які допомагають знижувати ризик розвитку деменції. Своїми висновками вони поділилися у журналі Neurology.

Чай і кава

Дослідження показує, що споживання кави і чаю може знижувати запалення у організмі. Вчені виявили його найбільше зниження за умови споживання близько 11 чашок чаю або кави на тиждень.

Кава і чай містять високі концентрації поліфенолів — сполук рослинного походження, що володіють протизапальним ефектом.

Фрукти

У середньому люди, які дотримуються протизапальної дієти, їли близько 20 шматочків фруктів на тиждень. Фрукти мають різний мінеральний склад, але деякі з них мають підвищену протизапальну дію. Це більшість ягід, виноград, вишня, ананас і кавун.

Овочі

Овочі мають майже ті ж самі переваги, що й фрукти, але вони є більш універсальними. Люди, які у межах дослідження дотримувалися дієти з низьким рівнем запалення, вживали до 19 порцій овочів. Гриби, перець, помідори і авокадо — одні з кращих овочів для зменшення запалення.

Бобові

До бобових належать: арахіс, квасоля, зелений горошок, нут і сочевиця. Дослідники виявили, що дієта з низьким рівнем запалення включає щонайменше чотири порції бобових на тиждень.