Здоров’я

Цих 4 категорій продуктів варто уникати, якщо у вас артрит чи артроз

За наявності артриту чи артрозу треба уникати вживання певних продуктів.

Цих 4 категорій продуктів варто уникати, якщо у вас артрит чи артроз. За наявності артриту чи артрозу треба уникати вживання певних продуктів.

Численні дослідження показують, що вживання певних продуктів, які відомі своїми протизапальними властивостями, може допомогти полегшити симптоми. Але є певні продукти, яких слід уникати у своєму раціоні, якщо ви страждаєте на артрит, інформує Ukr.Media.

Запальні жири

Кілька типів жирів можуть посилити запалення, і є два типи, на які слід звернути увагу. Насичені жири, що містяться у м’ясі, маслі і сирах, можуть викликати запалення.

Жирні кислоти омега-6 (кукурудзяна та соняшникова олії) можуть сприяти появі симптомів за надмірного споживання.

Пасльонові

Пасльонові — термін, який досить рідко вживається для позначення овочів, що містять складний соланін.

Дослідження підтвердили, що вживання у їжу пасльонових може викликати біль за наявності артриту, а обмеження їх у раціоні може полегшити симптоми.

До них належать: помідори, солодкий перець і перець чилі, баклажани і картопля.

Цукор

Споживання кількості цукру, яка перевищує потребу організму, може збільшити ризик появи симптомів ревматоїдного артриту.

Опитування, проведене у 2017 році серед людей з ревматоїдним артритом, показало, що продукти, які найчастіше викликають погіршення симптомів, були солодкими. Особливо це стосувалося десертів і газованих напоїв.

Продукти з високим вмістом пуринів

Дієта з низьким вмістом пуринів може бути корисною для тих, хто страждає на подагру, оскільки пурин перетворюється у організмі на сечову кислоту, що може викликати напад подагри.

До продуктів з високим вмістом пуринів належать: червоне м’ясо, субпродукти, в’ялене м’ясо і деякі морепродукти, такі як мідії і гребінці.