ГоловнеСвіт

COVID-19: Туреччина послабила карантинні обмеження

Міністерство внутрішніх справ Туреччини опублікувало циркуляр про зняття в країні деяких введених через коронавірус обмежень. Про це стало відомо в неділю, 16 травня.

«Знімаються обмеження на вихід з дому осіб старше 65 років, які зробили дві дози вакцини (ті, хто не провакциновані, можуть виходити тільки з 10:00 до 14:00 в робочі дні), а також молодше 18 років. Але цим категоріям громадян не дозволяється користуватися громадським транспортом при пересуванні по місту», — йдеться в повідомленні.

У свою чергу МВС Туреччини знімає заборону на міжміські поїздки, крім періоду дії комендантської години. Відновлюють роботу дошкільні установи. У період нормалізації дозволяється реєстрація шлюбів без проведення весільних церемоній.

Комендантська година в Туреччині продовжує діяти у вихідні дні, а також в робочі дні з 21:00 до 5:00. Під комендантську годину не підпадають тільки іноземці, які приїхали на короткочасний термін з туристичною метою.

Зазначається, що спортзали, басейни, кінотеатри, кав’ярні, кальянні, хамами, сауни, спа-салони, парки атракціонів залишаються закритими. Ресторани продовжують працювати тільки в режимі «на винос» і «замовлення на дім». Дані заходи будуть діяти до 1 червня.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що Туреччина скасувала ПЛР-тести для туристів з України. Декларація про наміри, яка була підписана між Києвом і Анкарою, дає перші результати, пояснили в Мінкультури.

Також повідомлялося, що готелі в Туреччині не відмовляються від системи «все включено» (all inclusive) незважаючи на коронавірусні обмеження.