ГоловнеПолітика

Данілов назвав теми наступного засідання РНБО

Наступне засідання Ради національної безпеки і оборони України буде присвячено проблемам контрабанди та використання надр країни. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час прес-брифінгу в Офісі президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що засідання відбудеться 8 або 15 жовтня.

«Найближче засідання Ради національної безпеки і оборони має відбутися або в цю п’ятницю (8 жовтня) або в наступну п’ятницю (15 жовтня). Це залежить від рішення президента нашої країни».

За словами Данілова, буде заслухана ситуація про стан справ з контрабандою. Кожен відповідальний державний орган повинен буде відзвітувати щодо кожної особи, до якої застосовано санкції за контрабанду.

Друга ситуація буде пов’язана з надрами.

За його словами, «там будуть також ті ліцензії, які, до слова, сьогодні у багатьох компаній, як з’ясувалося, вважаються на офшорах».

Данілов також анонсував появу в найближчі дні низки указів за рішеннями РНБО, пов’язаних з т.зв. «злодіями в законі» і криміналітетом.

Раніше в Україні запустили систему обліку олігархів, які після прийняття закону про олігархів в Раді будуть під системою моніторингу РНБО.