ГоловнеСоціум

Дарниця прискорила випуск ліків на ринок

Фармакологічна компанія Дарниця за перші три місяці 2021 року виводить на ринок п’ять найменувань ліків для лікування кардіологічних, неврологічних, гастроентерологічних, а також респіраторних захворювань. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, у березні був представлений препарат для лікування деменції Мемтек. Його для Дарниці виробляють у Євросоюзі.

Відзначається, що прискорення виходу нових ліків стало можливим завдяки переходу на електронний фармацевтичний документообіг, діджиталізацію процесів клінічних досліджень і моніторингу застосування ліків.

«Більше половини лончів відбуваються з випередженням, яке становить для різних продуктів від одного до трьох місяців», — говориться в повідомленні.

У цьому році компанія планує випустити ще 25 нових найменувань ліків, частину з них у співпраці з європейськими фармкомпаніями.

Загалом протягом 2015-2019 років Дарниця випустила більше 50 фармацевтичних брендів, інвестувавши в R&D близько 1,1 мільярда гривень.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в минулому році Дарниця змінила плани виробництва для забезпечення населення противірусними і жарознижувальними засобами. Зокрема почалося додаткове виробництво Імустату, а також випустили додатково велику партію парацетамолу.