Соціум

Деякі продукти є небезпечними для кісток у літньому віці

У літньому віці краще не вживати певні продукти для збереження здоров’я кісток.

Ці продукти є небезпечними для кісток у літньому віці. У літньому віці краще не вживати певні продукти для збереження здоров’я кісток.

У літньому віці захворювання опорно-рухового апарату зустрічаються дуже часто і завдають багато страждань. Але найчастіше люди, самі не знаючи цього, провокують загострення хвороби, включаючи у своє меню продукти, що погіршують їх становище. Вони за звичкою п’ють міцну каву, не відмовляють собі у соліннях, газованих напоях і алкоголі. Але ж усі ці продукти — вороги наших кісток. Розберемося, чому, інформує Ukr.Media.

Видео дня:

Чому кава є небезпечною

Регулярне вживання кави у великих кількостях негативним чином впливає на кісткову тканину. Дослідженнями у цій області було виявлено, що навіть одна чашка кави здатна вимити до 6 мг кальцію з кісток. А кальцій, як відомо, — основний будівельний матеріал кісткової тканини, і його нестача у підсумку призводить до остеопорозу — витончення кісткової тканини, внаслідок чого кістки стають крихкими, легко ламаються і погано загоюються.

Підступна сіль

Але, мабуть, крім кави у наших кісточок є більш сильний і серйозний ворог — це сіль. Зловживаючи солоною їжею, ми самі провокуємо те, що щільність кісток зменшується, у результаті — той самий остеопороз, що призводить до серйозних переломів. Якщо вже зовсім немає сил обійтися без солі, спробуйте замість неї приправляти їжу лимонним соком. Зрештою, до усього можна звикнути.

«Ні» фосфорній кислоті

Вона міститься, здебільшого, у безалкогольних газованих напоях. Усіма улюблені з дитинства Дюшес або Буратіно у літньому віці можуть зіграти злий жарт. А уся річ у тім, що фосфорна кислота, яка міститься у них, виводить з нашого організму кальцій з сечею.

Заборона на алкоголь

Дослідження вчених довели, що алкоголь, потрапляючи у наш організм, перешкоджає засвоєнню кальцію. Через брак основного будівельного матеріалу кістки поступово стоншуються, що призводить знову ж таки до остеопорозу. Наслідки можуть бути сумними, аж до перелому шийки стегна.

Тому про алкоголь, каву, та ще з коньяком, а також соління і газовані напої доведеться забути. Краще перейти на смачні трав’яні чаї, морси, компоти і просто чисту воду. Що може бути смачнішим за це! А ваші кісточки скажуть вам за це велике спасибі.