Прогрес

Деякі продукти сприяють людській красі

Здорове харчування не означає дорого, несмачно і одноманітно. Розповідаємо про вісім продуктів, які продаються у будь-якому супермаркеті і дарують здоров’я та красу, інформує Ukr.Media.

Видео дня:

Порівняно нещодавно вчені з’ясували, що бактерії, які живуть у нашому кишківнику, відіграють важливу роль у гарному стані усього організму. Вони забезпечують здоров’я кишківника, а він дарує нам красу, енергію і гарний настрій — а ще захищає від найсерйозніших захворювань.

Розповідаємо про вісім продуктів, які містять багато клітковини, і завдяки цьому допомагають схуднути, добре виглядати і відчувати себе на усі сто.

Квашена капуста

Навіть свіжа капуста неймовірно корисна — вона низькокалорійна, містить багато поживних речовин, багата на клітковину, яка підтримує здоров’я кишківника. Як і інші хрестоцвіті овочі, капуста містить потужні фітохімічні речовини, що борються з раком.

Ферментація, або, кажучи простою мовою, квашення — чарівний спосіб зробити капусту ще більш корисною.

Квасячи капусту, ми розмножуємо нові мікроби, трансформуємо клітковину, виробляємо біологічно активні речовини. Ферментація викликає виділення кислот, які мають цілющі властивості. Наприклад, молочної кислоти — потрапляючи у кишківник, вона зменшує запалення, набуває антиоксидантні властивості — і дарує нам молодість та гарний настрій.

Але цього замало! Під час квашення мікроби створюють надзаряджені форми клітковини, які називаються складним терміном екзополісахариди. Дослідження показали, що вони пригнічують шкідливі мікроби, регулюють імунну систему, зупиняють запалення, знижують рівень холестерину і навіть захищають від раку.

Хліб на заквасці

Хліб на заквасці допомагає схуднути краще за інші види хліба. Річ у тім, що у такого хліба глікемічний індекс менший, ніж в інших видів, а це означає, що викликаний ним стрибок цукру у крові нижчий і вироблення інсуліну є меншим. Крім того, хліб на заквасці містить менше глютену, тому його майже без проблем можуть вживати навіть ті, хто страждає на його непереносимість.

Чайний гриб

Чайний гриб — наш старий добрий знайомий, який може творити дива! У ньому багато «пробіотиків», дорогоцінних вітамінів В1, В6, В12 і C, антиоксидантних поліфенолів і корисних кислот. Але не варто вживати забагато цього цілющого напою: краще пити не більше за 100 г на день і розбавляти його водою — завдяки цьому можна вирішити проблему зайвої кислотності чайного гриба, через яку він здатен псувати зубну емаль.

Салат ромен

Якщо ви хочете мати здорову шкіру і уповільнити старішання, зверніть увагу на салат ромен. Він містить вітаміни А і С, які допомагають утворенню колагену. А колаген, як відомо, запобігає появі зморшок і нейтралізує вільні радикали. Результатом стає сяюча, здорова, більш еластична шкіра — тобто саме така, про яку мріють усі.

Насіння льону

Багато людей чули про користь Омега-3: ці жири вважаються життєво важливими, оскільки наш організм не здатен їх виробляти самостійно і ми повинні отримувати їх з їжею. Лляне насіння — це відмінне джерело Омега-3 — альфа-ліноленової кислоти.

Просто додайте розмелене насіння льону у смузі, у вівсянку або у салат зі свіжих овочів — і отримаєте поживну страву, яка позитивно впливає на здоров’я шкіри і волосся.

Цибуля і часник

Запашні овочі роду цибулевих дуже багаті на поживні речовини: вони містять вітаміни B1, B2, B3, B6, C, E, K, фолієву кислоту, залізо, магній, фосфор, натрій і цинк.

Але цього замало. Для того, щоб скористатися усіма корисними властивостями цих пахучих рослин, потрібно знати секрет. Їх потрібно подрібнити і відкласти кудись на 10 хвилин. У цьому разі активується фермент під назвою аліназа. Він має антибактеріальні, протигрибкові, протипаразитарні і навіть противірусні властивості.

Бобові

У одному великому дослідженні з’ясувалося, що лише один продукт дозволяє продовжувати життя людини… і цим продуктом виявилися бобові!

Бобові допомагають скинути зайву вагу, зменшити талію, контролювати кров’яний тиск і рівень холестерину. Вирівняти рівень цукру у крові, знизити ризик серцевого нападу або розвитку раку товстої кишки. Тому горошок, квасоля і нут абсолютно необхідні для вашого здоров’я та здоров’я вашого кишківника. Вони є потужним джерелом клітковини, і їх унікальні якості не можна нічим замінити. Це продукти довголіття, і вони є основою здоров’я кишківника.