Прогрес

Дослідники з’ясували, навіщо горили б’ють себе в груди

Німецькі вчені з’ясували, що самці горили розправляють спину і при цьому стукають у груди, щоб дати супернику інформацію про свій реальний розмір. Про це повідомляє інформаційне агентство NYP.

При цьому горили зазвичай стоять на двох ногах і швидко б’ють себе в груди складеними руками.

«Удари в груди — унікальний звук, тому що це не вокалізація як квакання жаби, а, скоріше, форма жестової комунікації, яку можна як побачити, так і почути. Звук барабанного дробу можна почути на відстані більше одного кілометра «- йдеться в статті.

Досліджуючи поведінку тварин, вчені прийшли до висновку, що удари горил в груди достовірно вказують на розмір тіла особини, яка себе б’є. А розмір тіла, зокрема, вказує на «конкурентоспроможність горил».

«Ми змогли показати, що розмір тіла закодований в звуках ударів в груди», — заявив Едвард Райт, провідний автор дослідження з Інституту еволюційної антропології Макса Планка в Лейпцигу, Німеччина.

У своєму дослідженні вчені проаналізували записи звуку ударів в груди горил з Руанди. Виявилося, що тривалість і кількість ударів не пов’язані з розміром самців, а от середня пікова частота його відображає. Чим більша горила, чим нижче частота звуку.

Низькочастотні звуки поширюються далі, ніж високочастотні, а значить великого самця чути здалеку. Більш дрібні самці розуміють, що зовсім поруч великий суперник і можуть вирішити, битися з конкурентом чи ні.

Нагадаємо, в Нігерії вперше за багато років на фото потрапили найрідкісніші в світі горили з дитинчатами.