ГоловнеПолітика

Дуда: Вступ України в НАТО обговорять на саміті

Тема вступу України в НАТО підніматиметься на майбутньому саміті Бухарестської дев’ятки через тиждень. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції з главою України Володимиром Зеленським, пише ТАСС.

«Я говорив президенту [Зеленському] про майбутній саміт Бухарестської дев’ятки — країн НАТО нашого регіону, який пройде в Бухаресті. Ми говоритимемо про безпеку. Думаю, що питання України і Білорусії буде там важливою темою, особливо України і російської присутності у українського кордону», — підкреслив Дуда.

Він висловив упевненість, що на саміті всього Північноатлантичного альянсу, який відбудеться в середині червня, також обговорюватиметься тема безпеки України.

«По-перше, це питання безпеки України, а в зв’язку з цим — і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, яким вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться», — додав лідер Польщі.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що будь-який тиск з боку Росії не змінить курс України на вступ до НАТО.