ГоловнеЕкономіка

Енергоатом озвучив плани щодо розвитку АЕС

В Україні планують до 2040 року збільшити потужність атомної генерації до 24 ГВт. Про плани розвитку атомної енергетики розповів голова Енергоатому Петро Котін, пише Укрінформ.

Сьогодні стало відомо, що Енергоатом підписав із Westinghouse дві угоди про реалізацію проектів з будівництва двох нових енергоблоків Хмельницької АЕС.

Видео дня:

За словами Котіна, планується будівництво енергоблоків не лише у співпраці з американцями, а й вітчизняними.

«З перспективних майданчиків — це Чигирин, Орбіта. Ми не говоримо, що там будуватимемо, тільки наводимо за приклад один із майданчиків, де може бути побудована АЕС. Ще за часів Радянського Союзу було прийнято рішення про будівництво чотириблочної станції саме в цьому місці», — сказав Котін.

Також розглядаються перспективні майданчики для будівництва АЕС на заході.

Крім того, Енергоатом планує збудувати нові блоки на існуючих АЕС. Мультиплікативний ефект від будівництва одного енергоблока в компанії оцінюють у 12 млрд доларів, збільшення ВВП за час експлуатації — 25 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Рівненська АЕС відключила четвертий блок від енергосистеми для проведення планово-попереджувального ремонту. Наразі працюють 13 із 15 блоків АЕС.