Здоров’я

Фахівці довели, що рослинне харчування сприяє зменшенню ризику розвитку хвороб серця

Рослинна дієта допомагає підтримувати здоров’я серця.

Фахівці довели, що рослинне харчування сприяє зменшенню ризику розвитку хвороб серця. Рослинна дієта допомагає підтримувати здоров’я серця.

Саме час відмовитися від улюблених сосисок і ковбаси. Дотримання рослинної дієти зменшує ймовірність розвитку хвороб серця на 52 %, як показало дослідження, інформує Ukr.Media.

Переважно веганська дієта, що складається з продуктів рослинного походження, може зменшити ризик розвитку хвороб серця на 52 %. Велике різноманіття фруктів і овочів, цільнозернових, молочних продуктів низької жирності, а також деяких видів риби і курки, у поєднанні з насінням і бобами — усе це вкрай важливі компоненти здорового харчування.

Сьогодні дослідники настійно рекомендують молодим людям обмежити вживання насичених жирів, солі, червоного м’яса, солодких напоїв і борошняних виробів для того, щоб у середньому віці надійно захистити себе від інфарктів. При цьому під час попередніх досліджень їх автори не дуже уважно стежили за зв’язком між харчуванням і деякими показниками здоров’я. Але вже тоді було доведено, що рослинна дієта може зменшити артеріальний тиск, поліпшити показники холестерину і допомогти схуднути. А усе це є факторами ризику розвитку хвороб серця.

І ось тепер під час тривалого дослідження вчених з Університету Міннесоти за участю більше 5 000 осіб, за якими спостерігали 30 років, були отримані нові дані. Нікому з добровольців не вказували, що їм треба їсти, усі вони дотримувалися природного вибору. Виявилося, що люди, які вживали максимальну кількість корисних продуктів переважно рослинного походження, найрідше зіштовхувалися з хворобами серця, включаючи інфаркти, інсульти, серцеву недостатність або закупорку артерій. Імовірність розвитку хвороб серця скорочувалася у них за період спостережень на 52 %.