Здоров’я

Фахівці довели, що захиститися від діабету можна за допомогою мигдалю

МиндальВживання мигдалю може убезпечити людину від розвитку діабету.

Фахівці довели, що захиститися від діабету можна за допомогою мигдалю. Вживання мигдалю може убезпечити людину від розвитку діабету.

У цього горіха багато корисних переваг, адже він належить до розряду здорових білків, які зміцнюють серце. І тепер встановлено, що мигдаль позитивно впливає на процеси обміну речовин, інформує Ukr.Media.

З кожним наступним роком кількість діабетиків на нашій планеті продовжує збільшуватися, що пов’язано з поширенням західної дієти, ожирінням і низькою фізичною активністю. Тим важливіше визначити харчові продукти, які забезпечують деяку користь для метаболічного здоров’я, позитивно впливають на обмін речовин, а також рівень інсуліну. Одним з таких продуктів може стати горіх мигдаль, як показало дослідження, результати якого публікує журнал Frontiers in Nutrition.

275 молодих людей у віці від 16 до 25 років з Мумбаї були розділені на дві групи. Учасники першої щодня отримували 56 г сирого мигдалю, що відповідає близько 5 горіхам, а у контрольній групі вживали закуски з різних видів борошна і спецій. Перекушували ці люди двічі на день, але у всьому іншому підтримували звичний спосіб життя і звичайну дієту, а також режим фізичних вправ. Відзначимо, що у кожного з учасників експерименту вже були метаболічні маркери, які вказували на предіабет.

Дослідження проводилося протягом трьох місяців. Виявилося, що саме у групі на мигдалі відзначається значне зниження показників глікозильованого гемоглобіну, який говорить про здатність контролювати рівень цукру у крові. Також у них скоротився рівень «поганого» холестерину і виріс показник «гарного». Також у цій групі знизилися і позначки запального маркера Il-6.