Здоров’я

Фахівці: перебіг атеросклерозу та інших хронічних захворювань може ускладнитися, якщо людина вживатиме кавуни

Не завжди кавун може бути корисним.

Фахівці виявили, що перебіг атеросклерозу та інших хронічних захворювань може ускладнитися, якщо людина вживатиме кавуни. Не завжди кавун може бути корисним.

Відео дня:

Кавун є однією з найбільших ягід у світі. Вміст у ньому фітонутрієнтів, вітамінів А, С, а також мінералів (магнію, фосфору, кальцію і натрію) робить його ще й досить корисним. Вживання кавунів допомагає впоратися з високим тиском, а також поліпшити тонус кровоносних судин і впоратися зі спрагою. Однак не усі люди можуть насолоджуватися даним продуктом, інформує Ukr.Media.

Медики не рекомендують захоплюватися кавуном людям, які мають проблеми зі шлунком (гастрит), а також з діагностованою сечокам’яною хворобою, діареєю і колітом. Люди із захворюваннями серцево-судинної системи також повинні обережно вживати кавун. Річ у тім, що ця ягода на 90 % складається з води, а наявність уповільненого відтоку рідини у даному разі може стати причиною появи набряків.

Також дуже обережно до вживання кавунів слід підходити людям з наявністю аденоми передміхурової залози і атеросклерозу. Наявність достатньої кількості глюкози у кавуні має стати обмеженням для його вживання пацієнтами з діабетом.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.