Men's & Women's

Фахівці розповіли, що спровокувати рак можуть небезпечні сполуки у косметиці

Деякі компоненти косметики є потенційно небезпечними для здоров’я людини.

Фахівці розповіли, що спровокувати рак можуть небезпечні сполуки у косметиці. Деякі компоненти косметики є потенційно небезпечними для здоров’я людини.

Проведений американськими фахівцями аналіз деяких косметичних засобів показав наявність у їх складі високої кількості пер- і поліфторалкільних сполук (ПФАС), здатних спровокувати розвиток небезпечних недуг, включаючи і рак, інформує Ukr.Media.

Під час проведення тестування близько 200 косметичних засобів майже у половині з них був виявлений фтор. Цей фактор є прямим доказом використання ПФАС. Серед перевірених косметичних засобів 56 % склали тіні та інші засоби для очей, 48 % — помади для губ, 47 % — туш для вій. Особливо великий вміст ПФАС був виявлений у косметиці з підвищеною «стійкістю» і «незмивній косметиці».

ПФАС відрізняються здатністю до накопичення в організмі людини, викликаючи розвиток захворювань різного ступеня тяжкості. Серед найбільш частих захворювань, які пов’язані з накопиченням молекул ПФАС в організмі, вчені називають гіперхолестеринемію, виразковий коліт, захворювання щитоподібної залози, рак, проблеми під час виношування дитини та ін.

Завдяки високим показникам, що проявляються у стійкості до нагрівання, здатності відштовхувати воду, відсутності здатності до руйнування, дані сполуки стали невід’ємною частиною виробництва посуду з антипригарним покриттям, брудовідштовхуючого одягу, виробництва пластмасового посуду для зберігання продуктів, різних засобів для очищення і ін.

Використання косметичних засобів у даному випадку може стати небезпечним, і збільшити ризик розвитку серйозних захворювань, попереджають дослідники з США.