Здоров’я

Фахівці виявили, який гарячий напій здатен знизити ризик розвитку гіпертонії на 65%

Існує напій, який ефективно профілактує розвиток гіпертонії у людей.

Фахівці виявили, який гарячий напій здатен знизити ризик розвитку гіпертонії на 65%. Існує напій, який ефективно профілактує розвиток гіпертонії у людей.

Відео дня:

Підвищений артеріальний тиск означає, що сила тиску вашої крові на стінки артерій постійно занадто висока. Якщо це не лікувати, то ваші артерії будуть продовжувати звужуватися, зменшуючи приплив крові до життєво важливих органів, таких як серце. Обмеження припливу крові до серця може підвищити ризик розвитку серцевого нападу, інформує Ukr.Media.

На щастя, ви можете повернути цей процес назад, прийнявши рішення про правильне харчування. Дослідження виявили певні компоненти, які можуть допомогти запобігти загрозі високого кров’яного тиску.

Чай улун — традиційний китайський чай, який приготований з листя рослини Camellia sinensis, — потрапляє у цю категорію.

У дослідженні, яке було опубліковане у журналі JAMA Network, вивчався довгостроковий вплив вживання чаю улун на ризик розвитку гіпертонії.

Дослідження було ретельно сплановане, і у ньому взяли участь 1507 осіб (711 чоловіків і 796 жінок).

Дослідники зібрали детальну інформацію про споживання чаю та інші фактори, що стосувалися способу життя та харчування людей, які були пов’язані з ризиком розвитку гіпертонії. Результат показав, що у тих, хто пив не менше за 120 мл чаю улун на день (півсклянки) протягом року, ризик розвитку гіпертонії на 46% нижчий, ніж у тих, хто не п’є чай. Крім того, серед тих, хто пив від 120 до 599 мл на день (дві з половиною чашки), ризик високого кров’яного тиску знизився на 65 відсотків.

Дослідники дійшли висновку, що щоденне споживання чаю улун у кількості 120 мл протягом одного року «значно знижує ризик розвитку гіпертонії у населення Китаю».