Соціум

Фахівці визначили, які види сухофруктів є найкориснішими для людей

Деякі сухофрукти є більш корисними для людського здоров’я.

Фахівці визначили, які види сухофруктів є найкориснішими для людей. Деякі сухофрукти є більш корисними для людського здоров’я.

Видео дня:

Дієтологи визначили четвірку сухофруктів, що володіють найбільшою кількістю корисних властивостей для організму людини, інформує Ukr.Media.

За словами експертів, найбільшим спектром корисних властивостей володіють звичні для усіх родзинки, чорнослив, фініки і курага. Вони пояснили, що у цих продуктах міститься велика кількість вітамінів, мінералів, клітковини, і, що є особливо важливим, поліфенолів — потужних антиоксидантів.

Родзинки сприяють корегуванню тиску і протидіють запальним процесам, що досягається завдяки калію і вітамінам групи В у складі.

Чорнослив виступає замінником проносних препаратів, допомагає у боротьбі з остеопорозом. Він теж містить велику кількість калію, завдяки якому сприяє профілактиці захворювань серця і судин, а також відрізняється високим вмістом вітамінів А й К.

«Фініки багаті на залізо, калій, клітковину. Вони є лідерами серед антиоксидантів, чим сприяють зменшенню пошкоджень, які викликані вільними радикалами. На останніх місяцях вагітності сприяють розширенню шийки матки. Курага — профілактика захворювань очей. Вона багата на клітковину, калій, вітаміни А і С. Може забезпечити 47 % добової норми вітаміну А, а це корисно для нашої шкіри і очей», — говорять дієтологи.

Крім того, вони попередили, що зловживати продуктами все ж таки не варто. Це пов’язано з їх високою калорійністю.